Sous-Vide
Sous-vide je technika vaření za pomocí speciálního přístroje na sous-vide. Již dávno není příprava jídla touto formou výsadou pouze luxusních restaurací a profesionálních kuchařů. Díky hrncům na sous-vide to můžete vyzkoušet i vy. Sous-vide je vaření ve vakuu ve vodní lázni při konstantní teplotě a trvá až několik hodin. Díky tomuto typu vaření získáte tu nejlepší chuť a maximum živin. Oproti běžné přípravě jídla, kdy dochází k nerovnoměrnému ohřevu, je teplota dodávána rovnoměrně. Jaké jsou výhod sous-vide? Perfektní chuť, snadná příprava, zachování živin a vitamínů, méně kalorií (nemusíte používat tuk) a v neposlední řadě také menší spotřeba energie. Je třeba dodat, že k vaření ve vakuu potřebujete také vakuovačku a sáčky na vakuování.
Výběr dle značek: