272 122 122 71 výdejních míst s odběrem zdarma
Přihlášení
Přihlášení
Zapomenuté heslo
Registrovat
Přihlášení
Zapomenuté heslo
Registrovat
Košík
0
Váš košík
Cena celkem: 0 Kč

Pizza pec Ariete pro dokonalou pizzu

Domácí pizza se těší velké oblibě, a tak jsme pro vás otestovali domácí pec na pizzu Ariete Pizza in 4 'minutes 909 v atraktivním červeném provedení.

Máte rádi pizzu, ale ne vždy máte čas nebo chuť jít do restaurace? S přípravou této italské lahůdky vám doma pomůže Pizza pec Ariete 909.

Pec disponuje kamennou deskou o průměru 30 cm s nepřilnavým povrchem a dále je také vhodná k ohřevu a rozmrazování. Pizza pec má 5 úrovní pečení s maximální teplotou 400 °C a časovačem na 30 minut. 

Ariete Pizza in 4 'minutes 909 pizza pec, časovač, škrabky

Obsah balení:

Pec na pizzu 

2 ks kovových škrabek pro manipulaci s horkou pizzou

Návod

Technické parametry:

Příkon: 1200 W

Rozměry: 34×30×19 cm    

Hmotnost: 3,9 kg

Délka přívodního kabelu: 100 cm

Objevte spolu s námi kouzlo pizza pece

Pizza se připravuje na žáruvzdorné kamenné desce o průměru 30 cm, která má speciální nepřilnavý povrch. Díky tomu se nemusíte bát, že by se těsto připalovalo. Po použití stačí desku jemně otřít. 

V návodu jsme se dočetli, že by pec měla být umístěna na tepelně odolném povrchu. Pro jistotu jsme ji tedy používali na vypnuté varné desce, která byla samozřejmě zcela vychladlá.

Kromě čerstvé pizzy můžete spotřebič využít i k ohřevu nebo rozmrazení již připravených jídel. Díky vysoké provozní teplotě připravíte čerstvou pizzu za pár minut v závislosti na druhu použitého těsta a vaší oblíbené náplni. Poměr mezi objemem surovin a délkou přípravy je přímá úměra. Pro kynutá těsta počítejte s dvojnásobnou délkou přípravy, než je uvedeno v návodu. Ale výsledek jako v restauraci za to jistě stojí.

Mraženou pizzu nechte pár minut povolit při pokojové teplotě, čas pečení bude velmi krátký, opět v závislosti na velikosti vámi zvolené pizzy.

Ariete Pizza in 4 'minutes 909 příprava pizzy

Vychytejte si správné pečení

Při našem testování jsme v první řadě zkusili použít již hotové těsto z obchodu, které bylo smotáno na pečicím papíře, jako je třeba listové. Jen originální pečicí papír byl opravdu tenký a při prvním pečení se lehce připálil a kraje zuhelnatěly. Takže při druhém pokusu s hotovým těstem jsme si jej přenesli na silnější pečicí papír, který jsme ještě lehce potřeli olejem. Výsledek byl uspokojivý. 

Další testovací fáze byla s doma připraveným kynutým těstem, které je vlastně jen mouka, voda, sůl, olej a kvasnice (použili jsme sušené). To jsme důkladně zpracovali, nechali 45 min kynout, a pak už jsme se mohli těšit na báječnou domácí pizzu. 

Při používání kynutého těsta myslete na to, že těsto vlivem tepla nabude a může se vám přichytit na topné těleso ve víku, tak jak se to stalo i nám. To zapříčinilo nepříjemný zápach a topné těleso šlo očistit až po úplném vychladnutí, takže z přichyceného těsta byl škvarek. Naštěstí se to podařilo opatrně seškrábnout dřevěnou vařečkou a další pečení už bylo bez komplikací.

Nepřekvapivé, ale je dobé vědět

Ještě bychom vás chtěli upozornit na to, že při pečení ze surovin, které obsahují více vody, se uvolní pára, která je skryta pod víkem a uvolní se ve chvíli odklopení vrchního poklopu. Dbejte na svoji bezpečnost a nenaklánějte se přímo nad pec v této fázi přípravy vašeho oběda či večeře, ať si nezpůsobíte nepříjemné opaření obličeje nebo rukou. I z tohoto důvodu dejte pozor na malé děti, které by chtěly s přípravou pomáhat a manipulaci s pecí obstarejte raději vy, dospělí a zkušení kuchaři.

Pro manipulaci s horkou pizzou použijte 2 kovové škrabky, které zajistí vaši bezpečnost.

Další zkušeností, i přes používání pečicího papíru, bylo lehké zabarvení pečicí kamenné desky, a to i přesto že nám žádná tekutina neprosákla. Domníváme se, že to způsobila vysoká teplota. Zbarvení se opakovaným používáním nijak nezměnilo a nešlo ani očistit. Takže naše domněnka o tepelném zbarvení je nejpravděpodobnější. Ale není se třeba obávat, na daném místě se naše další pizzy nijak více nepřipalovaly. Jejich křupavé těsto nás navíc ve vzpomínkách vrátilo na dovolenou v Itálii.

V pizza peci můžete i rozmrazovat nebo ohřívat některá jídla

Vyzkoušeli jsme i systém rozmrazování a ohřev, kdy jsme pro rychlé zahnání hladu z našich zásob v mrazáku vyndali již hotové lasagne. Ty jsme v první fázi nechali částečně rozmrazit na stupni 1–2 (umístěné na tepelně odolném talíři) a následně ohřáli na stupni 3–4.

Musíme uvést, že ohřev v mikrovlnné troubě by byl jistě rychlejší, ale výsledek by byl méně chutný. Pec na pizzu lasagne prohřála důkladně a tento proces neměl vliv na jejich strukturu. Troufneme si uvést, že chutnaly téměř jako právě upečené.

Úrovně pečení 1–5 se ovládají otočným knoflíkem. Po zvolení úrovně pečení se rozsvítí červená dioda mezi ovladačem a časovačem. Po nahřátí na požadovanou teplotu dioda zhasne a následně funguje jako signalizace, jako znáte např. z trouby, tedy pokud se pec nahřívá, svítí, pokud je teplota stabilní, nesvítí.

Časovač se nám jevil jako lehce podceněný a jeho nastavení např. na 3 minuty je prakticky nereálné. Delší časový úsek (přes 5 min) je nastavitelný snadněji.  Nejlepší zkušenost s nastavením časovače byla v procesu rozmrazení a následném ohřevu, kdy nehrozilo prodlení způsobené nepřesným nastavením. Pozor na to, že časovač neovládá pečení, tedy pec po uplynutí navoleného času nevypne. To je jen na vás.

Jistě velkou výhodou jsou kompaktní rozměry a nízká hmotnost. Elektrickou pec tak můžete snadno vzít s sebou na dovolenou nebo na chatu. Jen myslete na relativně krátký přívodní kabel.

Naše hodnocení závěrem

Pro milovníky pizzy, kteří si chtějí svůj oblíbený pokrm připravovat sami, je tento spotřebič jasnou volbou. Představa letního posezení s přáteli u dobrého italského jídla, třeba i s dobrým vínem, je lákavá. Věříme, že pec na pizzu splní vaše očekávání stejně tak, jako splnila naše.

Klady (+):

kvalitní pečicí kamenná deska 

kompaktní rozměry a nízká hmotnost

příznivá cena

Zápory (-):

lehké zbarvení pečicí kamenné desky po tepelné zátěži

při zachycení surovin na topném tělese nutnost úplného vychladnutí (způsobuje zápach spálené suroviny)

nutnost postavit pec na tepelně odolný povrch 

krátký přívodní kabel

Chci pizza pec Ariete

pec na pizzu • kamenná deska o průměru 30 cm • nepřilnavý povrch • vhodná také k ohřevu a rozmrazování • příprava pizzy za pouhé 4 minuty • teplota až...
2 215 Kč
Související kategorie
Související produkty
Ariete Pizza in 4 'minutes 909, červená Ariete Pizza in 4 'minutes 909, červená
2 215 Kč
Ariete Pizza in 4 'Minutes 917, černá Ariete Pizza in 4 'Minutes 917, černá
2 319 Kč