Snadné čištění |
|
Rádi vaříte a toužíte po spolehlivém parťákovi, který vám v kuchyni pomůže? Plynová varná deska Mora VDP 645 GW5 je sázkou na jistotu. Spotřebič v atraktivním bílo-černém provedení oceníte při rychlém vaření během pracovního týdne i během víkendové přípravy pokrmů pro celou rodinu. Během používání zcela jistě přijde vhod i praktický design. Varná deska je vyrobena z tvrzeného skla a hořáky jsou kryty dvoudílnou mřížkou. Litinovou mřížku lze jednoduše zvednout. Pohodlně tedy odstraníte zbytky jídel i další nečistoty. Spotřebič je široký 60 cm a je určen pro vestavbu do kuchyňské desky. |
Bezpečná obsluha |
Plynová vestavná deska od výrobce Mora disponuje celkem 4 hořáky. Bez problémů tedy uvaříte více chodů najednou. Samozřejmě nechybí bezpečnostní pojistka Stop Gas, která zamezí úniku plynu. Pokud během přípravy pokrmu přeteče voda z hrnce a plamen nedopatřením zhasne, pojistka automaticky uzavře přísun plynu. Používání je tedy zcela bezpečné. |
Přehledné ovládání |
|
Veškeré ovládací prvky naleznete ve spodní části spotřebiče. Hořáky ovládáte prostřednictvím otočných knoflíků. Jednotlivé knoflíky jsou vybaveny integrovaným zapalováním. Od nynějška si tedy vystačíte zcela bez zápalek. Ke spuštění hořáku na vestavné plynové varné desce Mora VDP 645 GW5 stačí použít příslušný knoflík. Intenzitu plamene přizpůsobíte pouhým otočením ovladače. |
U sporáků a varných desek se zabudovaným elektrickým zapalováním stačí ke zprovoznění pouhé stisknutí a otočení knoflíkem. Použití klasického zapalovače ani sirek není třeba. Tento způsob ovládání lze navíc pohodlně provádět jednoou rukou.
Funkce grilování se již běžně nachází v klasických i mikrovlnných troubách. V případě standardních pečicích trub můžete tuto funkci využít pro pečení větších kusů masa. Některé, včetně stolních modelů, bývají vybaveny otočným rožněm pro rovnoměrné opečení pokrmu ze všech stran.
Grilování u mikrovlnných trub je oblíbené zejména pro to, že dodává pokrmům zlatavou barvu a křupavou kůrčičku, která výrazně zlepšuje jejich chuť. Nejčastěji se používá pro přípravu párků, klobásek, tenkých plátků masa nebo k zapékání baget a lasagní.