Jak správně zavařit okurky
S létem přichází i sezona zavařování ovoce a zeleniny. Pokud se urodí méně, tak zavařování neřešíte, ale když máte tolik plodů, že nevíte, co s nimi, tak je nejlepší je sterilovat a uchovat na zimu. Jak na to?
Jak správně zavařovat?
Nejčastěji se nakládají okurky a připravují kompoty z různých druhů ovoce. Zavařovat můžete různými způsoby: tradičně, v klasickém hrnci, v troubě nebo myčce. Na moderní zavařování se používá speciální elektrický zavařovací hrnec.
Všechno příslušenství, které budete k přípravě používat, musí být dokonale čisté. Ujistěte se, že sklenice i víčka jsou dobře umyté a můžete se pustit do práce.
Proč zvolit elektrický zavařovací hrnec
V obyčejném hrnci hrozí, že se sklenice při zavařování dotknou a prasknou – to by byla škoda. Navíc je složité měřit správně teplotu, když se voda v hrnci vaří. Ve speciálním hrnci, který je určený na zavařování, se toho bát nemusíte. Sklenice umístíte vedle sebe, zalijete vodou a na integrovaném teploměru sledujete úroveň ohřevu. Do těchto hrnců se průměrně vejde 14 zavařovacích sklenic.
Pokud potřebujete zavařovat ve větším množství, tak určitě využijete i větší hrnce nad 20 sklenic. Výhoda zavařovacích hrnců je v tom, že je můžete využít i k jiným účelům, například na vaření polévky nebo oblíbeného svařáku. Nejedná se však ale o multifunkční hrnec.
Připravte si jednoduchý lák na okurky
Nechte se inspirovat recepty pro každou příležitost. Experimentujte a užijte si různé příchutě láku.
Sledujte nás na našem Facebooku a Instagramu, aby vám neunikly žádné novinky.